Fekete gyémánt

A fekete gyémánt kevésbé ismert és elterjedt áttetsző társához képest, mégis számtalan tulajdonságuk egyezik. Azonos keménységgel rendelkeznek, így ugyanolyan tartósak, mint bármelyik más gyémánt kő. Színükből eredően azonban nem lehet rajtuk átlátni, úgynevezett opak árnyalatuk van. Ez viszont nem gátolja a drágakövet, hogy ugyanolyan intenzitással tündököljenek az ékszerekben.

Fekete gyémánt - ugyanolyan mint a fehér?

A fekete gyémántokat, hasonlóan a többi gyémánthoz, több féle formára csiszolják. Ugyanúgy mint a fehér köveknél, a legelterjedtebb a kerek briliáns csiszolás, de a négyzetes princess vagy a hosszúkás bagett formájúak is kedveltek. Fekete gyémántokat gyakran csiszolnak gömb formájúra is, melyekből aztán nyakláncokat lehet fűzni. A fazettált drágakövek, attól függetlenül, hogy nem hatol át rajtuk a fény, mégis teljesen egyedi csillogásra képesek, köszönhetően a tükörsima fényvisszaverő felületeiknek.

Fekete gyémánt ékszer

Fekete gyémántokat önmagukban és más drágakövekkel kombinálva is szeretettel alkalmaznak az ékszer tervezők. Legnépszerűbb a klasszikus fekete-fehér párosítás, átlátszó és fekete gyémántok felhasználásával számtalan szépséges ékszer születhet. Ezek az ékszerek leginkább fehér aranyból készülnek, de a fehér aranyra kerülhet fekete ródium bevonat is, mely a teljes ékszernek sötét árnyalatot tud kölcsönözni. A White & Black Ékszer-nél is számos hasonló fekete gyémánt köves ékszert készítettünk már, köztük például népszerű körbe köves karikagyűrűket, melyet már fekete gyémántokkal is meg lehet rendelni:

Eljegyzési gyűrű és Karikagyűrű fekete gyémántokkal fehéraranyból és fekete ródium bevonattal

Fekete gyémánt kialakulása

A fekete gyémántok színüket a bennük lévő zárványoknak és a kristályszerkezetükben jelen lévő nyomelemeknek köszönhetik. A fekete gyémántok előfordulása valójában a leggyakoribb az összes gyémánt színvariáció közül, azonban ezek a kristályok nem homogén szerkezetük miatt alkalmatlanok arra, hogy ékszerekbe kerüljenek. Az ékszerekhez használt fekete gyémántok szinte kizárólag mesterséges eljárások során nyerték el végleges, homogén sötét árnyalatukat. Erre azért van szükség, hogy ne legyenek törékenyek és egységes legyen a színük. Általában már alapból sötét árnyalatú vagy sok zárvánnyal rendelkező gyémántok esnek át ilyen kezeléseken, így válnak teljesen átláthatatlanná.

Fekete gyémánt árak

Mivel az ékszerekbe kerülő fekete gyémántokat gyakrabban előforduló sötét árnyalatú és zárványos gyémánt kristályokból képezik, áruk is jelentősen alacsonyabb a zárványmentes fehér vagy ritka színárnyalatú változatoknál. Ez viszont nem jelenti, hogy szépségben és tartósságban csorbát szenvednének az áttetsző kristályokhoz képest!

White & Black kiskereskedelmi fekete gyémánt árlista:

Tekintsd meg a táblázatban az átalunk leggyakrabban használt fekete gyémántok árait, méret és forma szerint. A táblázatban szereplő változatok általában készletről megvásárolhatóak üzletünkben, de kérésre más méretben is be tudunk fekete gyémántokat szerezni!

A táblázatot mobil böngészőben fekvő nézetben lehet optimálisan megtekinteni

Átmérő (mm)1db kő súlya (karát)SzínTisztaságCsiszolásEladási ár/db
1 ~0,006 Fancy fekete homogén Briliáns   1 500 HUF
1,2 ~0,008 Fancy fekete homogén Briliáns  1 900 HUF
1,5 ~0,016 Fancy fekete homogén Briliáns  3 800 HUF
2,0 ~0,037 Fancy fekete homogén Briliáns  8 800 HUF
2,5 ~0,09 Fancy fekete homogén Briliáns  21 500 HUF
3,0 ~0,14 Fancy fekete homogén Briliáns  33 000 HUF
3,5 ~0,2 Fancy fekete homogén Briliáns  56 400 HUF
4,0 ~0,3 Fancy fekete homogén Briliáns  103 000 HUF
4,5 ~0,4-0,5 Fancy fekete homogén Briliáns  161 000 HUF
5,0 ~0,6-0,8 Fancy fekete homogén Briliáns  286 000 HUF
           
2,5 ~0,09 Fancy fekete homogén Princess  32 000 HUF
3,0 ~0,2 Fancy fekete homogén Princess  69 000 HUF
3,5 ~0,32 Fancy fekete homogén Princess  106 000 HUF

 Vásárlás

 

KATT: AKTUÁLIS FEKETE GYÉMÁNT ÉKSZEREK

Az összes fekete gyémántokkal készült ékszerünket megtekintheted gyémánt ékszer kollekcióink közt:

Fekete Gyémánt Eljegyzési Gyűrűk

Gyémánt Gyűrűk

Gyémánt Fülbevalók

Gyémánt Nyakláncok és Medálok

Gyémánt Karkötők